Beauty from Bamboo: Out of love for you and the world

Over ons

Waarom kiezen voor de producten van Beauty from Bamboo?

Beauty from Bamboo is begin 2020 tijdens de semi-lockdown vanwege het coronavirus ontstaan.

De natuur kwam letterlijk tot bloei doordat de mensen een stap terug moesten zetten. Na jaren van vervuiling en uitputting van de aarde, kreeg de natuur een adempauze.

Dit zorgde ervoor dat ik kritisch ging kijken naar producten die ik in huis gebruik en die bijdragen aan de vervuiling en uitputting van de aarde.

Veel producten die in een groot deel van de badkamers te vinden zijn kunnen een stuk milieuvriendelijker. Denk hierbij aan watjes, wattenstaafjes, make-up organizers en make-up penselen.

Ik ben op zoek gegaan naar natuurlijke materialen die bovenstaande producten kunnen vervangen en ben daarbij uitgekomen op bamboe.

Bamboe is een enorm snel groeiende plant. Voor het kweken van bamboe is er veel minder pesticide nodig dan voor andere alternatieven.

Daarnaast groeit bamboe op alle soorten ondergrond, hierdoor kan er geteeld worden in gebieden die anders ongeschikt zijn voor landbouw. Bamboe groeit na het wegkappen vanzelf weer aan, zonder dat er menselijk handelen voor nodig is.

De producten van Beauty from Bamboo hebben als hoofdbestandeel bamboe. Een milieuvriendelijker alternatief voor katoen en hardhout. Alle producten zijn vegan en duurzaam.

De combinatie van bovenstaande factoren zorgt ervoor dat bamboe een milieuvriendelijk alternatief is voor bijvoorbeeld hardhout en plastic.

De wattenschijfjes zijn herbruikbaar en kunnen worden gewassen. Dit zorgt voor minder milieubelasting dan wegwerp wattenschijfjes.

De make up kwasten hebben synthetische haren en een handvat van bamboe. Er zijn geen dieren of bedreigde plantensoorten voor gebruikt.

De wattenstaafjes hebben een uiteinde van katoen en een staafje van bamboe, dit zorgt ervoor dat het biologisch makkelijk afbreekbaar is.

De make up organizer is niet alleen handig in gebruik en mooi, maar doordat deze van bamboe is gemaakt is de organizer ook bestand tegen de vochtige omgeving van de badkamer. Daarnaast kan de organizer tegen een stootje. Dit in tegenstelling tot de plastic varianten, die vaak kapot gaan als ze per ongeluk vallen of er tegen aan wordt gestoten.

Voor de verzending van de producten wordt alleen gebruik gemaakt van gerecycled karton en papier en transportportbedrijven die CO2 neutraal vervoeren.

Het assortiment wordt regelmatig uitgebreid met allerhande beauty producten en badkamer accessoires.

Check de website voor updates en nieuwe producten.

Contactinformatie


Beauty from Bamboo

  • Lageweg 18
    6621BS Dreumel

    Beauty from Bamboo heeft geen fysieke winkel. Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen.

    Kvk nummer: 72632453
    BTW nummer: NL001951545B55